GO! basisschool De Rozen

In deze school… zit jij op rozen!

Eten op school

Gezonde school

Onze school promoot gezonde voeding. Snoep, chips, chocolade en koeken omhuld met chocolade zijn niet toegelaten. We vragen onze leerlingen die een eigen lunch meebrengen om een gezonde (brood)maaltijd mee te brengen (zonder snoep, chocolade,...) in een brooddoos (zonder plastic verpakking, aluminiumfolie, ...).

Schoolrestaurant

Je kan vooraf ook een warme maaltijd voor je kind bestellen (soep - hoofdgerecht - dessert). Elke dag is er een standaardmaaltijd en een halal maaltijd beschikbaar. Kinderen met een voedselallergie kunnen ook een aangepaste maaltijd bestellen.

De maaltijden worden geproduceerd en aangeleverd door AGAPE, een professionele grootkeuken die specifiek werkt voor scholen en kinderdagverblijven.

Prijzen:
soep: 0,75 euro
warme maaltijd kleuters: 3,3 euro
warme maaltijd lager: 3,85 euro

Gezonde tussendoortjes

Onze leerlingen krijgen zowel in de voormiddag als in de namiddag tijd om een tussendoortje te nuttigen. Wij verwachten (en zullen erop toezien) dat elke leerling in de voormiddag een stuk fruit of groente meebrengt als tussendoortje. Als tweede tussendoortje voor de namiddag mogen de leerlingen fruit, groente of een koek meebrengen.

Water

Op school wordt er permanent gratis water ter beschikking gesteld. Bij de tussendoortjes kunnen kleuters water drinken in de klas of uit hun eigen drinkbus. Ook in het lager voorzien we voldoende tijd om water te drinken (uit eigen drinkbus/fles). We vragen je vriendelijk om je kind een hervulbare drinkbus met water mee te geven naar school en geen gesuikerde (fris)dranken. Graag ook geen brikjes, blikjes, plastic flesjes, enz.