Gezonde tussendoortjes

Gezondheidsbeleid

Bij ons op school wordt er permanent gratis water ter beschikking gesteld.

Onze school promoot gezonde voeding. Snoep, chips, chocolade en koeken omhuld met chocolade zijn niet toegelaten. We vragen onze leerlingen die een eigen lunch meebrengen om een gezonde (brood)maaltijd mee te brengen (zonder snoep, chocolade,...) in een brooddoos (zonder plastic verpakking, aluminiumfolie, ...).

Onze leerlingen krijgen zowel in de voormiddag als in de namiddag tijd om een tussendoortje te nuttigen. Wij verwachten (en zullen erop toezien) dat elke leerling in de voormiddag een stuk fruit of groente meebrengt als tussendoortje. Als tweede tussendoortje voor de namiddag mogen de leerlingen fruit, groente of een koek meebrengen.

Bij de tussendoortjes kunnen kleuters water drinken in de klas of uit hun eigen drinkbus. Ook in het lager wordt voldoende tijd voorzien om water te drinken (uit eigen drinkbus/fles). Wij vragen u om uw kind een hervulbare drinkbus met water mee te geven naar school en geen gesuikerde (fris)dranken. We vragen u ook om geen brikjes, blikjes, plastic flesjes, enz. mee te geven met uw kind.

De aanbevelingen uit het GO!standpunt voor dranken en tussendoortjes zijn hierbij richtinggevend. 

https://pro.g-o.be/blog/Documents/standpunt_dranken_en_tussendoortjes.pdf

 

gezonde voeding